kplan nyheter

🐣 GLAD PÅSK! 🐣

28 mars 2024

Vi på kplan önskar alla en riktigt glad påsk.

 

kplan 2.0 på G!

Med version 2.0 kommer kplan att få ett helt nytt utseende och ett mer lättnavigerat användargränssnitt som vi hoppas att ni kommer att uppskatta.

kplan medverkar vid kunskapsdag 4/6 i Alingsås

6 mars 2024

Vi ses i Alingsås! kplan medverkar på kunskapsdagen den 4 juni i Allingsås som arrangeras i samarbete med utbildningsbolaget Approvus. Temat för dagen är ”Rätt fokus i kontrollplanen”.

Kom och lyssna på intressanta föreläsare och träffa kollegor från hela landet, men framförallt oss!

Två nyheter, autonumrering och…

13 februari 2024

Många av er har hört av sig till oss gällande numreringen av kontrollpunkter och undrat hur det fungerar. Därför har vi nu skapat en automatisk numrering av kontrollpunkter.

Ytterligare en nyhet är möjligheten att använda filter när man ska dela ut punkter. I vissa projekt kan det finnas anledning att tilldela en större mängd kontrollpunkter till en person/roll.

Nu kan du välja BBR version

24 januari 2024

Beroende på rådande konjunktur så har vi fått flera indikationer som tyder på att många projekt senarelagts.

Detta har föranlett oss att se på hur kplan kan stödja KA ännu bättre och vi har därför infört en funktion som ger den Kontrollansvariga möjlighet att välja även äldre versioner av BBR.

2024 händer det!

2 januari 2024

Som vi berättade om redan före jul kommer vi under 2024 genomföra en större modernisering av kplan.  Vi kan redan nu berätta att den nya startsidan med en dashboard kommer att kunna möta användarna under Q1 2024.

Vi lyssnar gärna på vad du som användare har för önskemål och synpunkter på kplan. Bland annat kommer vi att få bättre förutsättningar för att lägga till fler mallar, men tar gärna emot förslag på nya funktioner och förbättringar.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

24 december 2023

Vi på kplan önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Vi vill också passa på att tacka alla våra trogna användare, som blir fler och fler för varje år.

GÖR DIN RISKIDENTIFIERING I KPLAN!

7 december 2023

Vad utmärker en bra kontrollplan? Jo, att man utgår från de risker man ser i projektet.

Enligt Boverkets direktiv skall det alltid göras en s.k. riskbedömning av ett projekt innan det påbörjas. För att underlätta detta har vi byggt en ny funktion som innebär att KA enkelt kan skicka en fråga gällande risker till alla övriga deltagare i projektet. Detta för att effektivisera riskidentifiering och riskanalys.

Buggfritt i novembermörkret

28 november 2023

Vad gör man i det tråkiga novembermörkret, innan snön fallit och lyser upp tillvaron?

Jo, vi på kplan har senaste tiden jobbat hårt med fokus på att leta efter de där små retliga buggarna som oftast smyger sig in i alla system. Och vi har smashat dom!

Vi har också några smarta tips som du inte vill missa. Sist men inte minst kommer vi att avslöja en kommande utveckling av kplan för att underlätta för dig som KA att samla in förslag på risker från alla inblandade i projekten du jobbar med.

kplan i samarbete med Approvus

30 oktober 2023

Vi kan stolt meddela att vi avtalat om ett samarbete med utbildningsföretaget Approvus. Vilket innebär att du som går en KA utbildning hos Approvus får ett kraftigt rabatterat pris på kplan i 12 månader. När du går en utbildning hos Approvus får du också chansen att använda kplan som en del av utbildningen.

Vi har lyssnat!

18 oktober 2023

Tack till alla användare som hjälpt oss med feedback gällande utveckling och anpassning av tjänsten kplan.
Vi har därför prioriterat upp en större uppdatering av användarupplevelsen i hela tjänsten kplan. Allt från utseende och flödet när du kommer in som ny användare och när du skapar ett nytt projekt.

kplan i samarbete med Avantime

17 oktober 2023

Avantime och kplan är stolta och glada att meddela att de fortsätter sitt framgångsrika samarbete för att erbjuda byggbranschen en banbrytande lösning för att underlätta upprättandet av kontrollansvarigas digitala kontrollplan. Per Carnell, grundare av kplan, är entusiastisk över förlängningen och utökandet av samarbetet.

kplan lanseras med flera förbättringar

14 augusti 2023

Redan vid lanseringen av kplan har den nya ägaren genomfört ett flertal förbättringar som framförts av befintliga användare som följt med från föregångaren e-plan. Utöver detta finns redan vid lansering en ambitiös plan för kommande vidareutveckling, med många påtagliga förbättringar i pipeline.